Sivut

maanantai 1. kesäkuuta 2015



Olen tutustunut  10 vuotiaaseen  YouTube:en  kuvaa ja ääntä tallentavaan vapaata ilmaisua julkaisevaan video sovellukseen. YouTube musiikkivideoita olen seurannut vuosia kestäneen Blues-musiikki harrasteeni myötä. Siksi halusin avartaa tietämystäni  tästä sovelluksesta. On mielenkiintoista kurkata kattavammin YouTube maailmaan ja nauhoitteentekopuoleen.

ESITTELY

Yleisesti:
Käyttäjät voivat itse tehdä videoita, joita he jakavat julkisesti. Voit etsiä toisten tekemiä videoita ja kommentoida niitä sekä peukuttaa niin halutessasi.  Kun peukutat peukku ylöspäin saat lisävalikon näkyviin, jossa voit jakaa  videon mm FaceBook, Twitter, Google+, GoogleBlogissa ja monessa muussa somekanavassa. Voit myös upottaa linkin tai sähköpostilla lähettää sen.
Sovellukseen voi tuoda omia videoita Google+ palvelusta. Voit aloittaa myös oman kuvaamisesi verkkokameralla. Videon käsittely- ja leikkausohjelma on saatavilla palvelusta. Diaesityksen teko onnistuu ja löytyy sekin palvelun tarjonnasta.
Google Hangout + on air. Voit lähettää puheesi suorana HD-tarkkuudella sekä YouTubessa, että Googlessa.  Sopii myös tilanteisiin, joissa kysymyksiä voidaan lähettää etukäteen ja videoit vastauksia niihin.
Kaikki teko-ohjeet ja kattavat oheistiedot löytyvät sovelluksesta Suomen kielellä ja helposti ymmärrettävässä muodossa.

Palveluehdot ja tekijänoikeusasiat:
Kun teet omia YouTube videoita niin sinun tulee kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin.
Palveluehdot on syytä lukea tarkasti kuten ehdot yleensäkin. Palveluehdot sisältävät myös  yleiset Juridiset ehdot.
Henkilökohtaisella tasolla tulee kiinnittää huomiota omaan vastuuntuntoon ja luottamukseen yleensä. Tulee kunnioittaa YouTube-yhteisöä. Väärinkäytöksiin ei ole mitään oikeutta kenelläkään. Yleissäännöissä selkeästi rajataan, että  YouTubeen eivät kuulu alastomuus tai seksuaalinen sisältö, väkivalta tai järkyttävä sisältö, vihamielinen sisältö tai roskasisältö, harhaanjohtavat sisällönkuvaustiedot ja huijaukset.

Seuraavat linkit on kopioitu YouTube tekijänoikeuksia selventävästä osiosta. Ne lukemalla voit hallinnoida omia oikeuksiasi sekä ymmärtää muiden oikeuksien kunnioittamista. Voit aloittaa sisällön hallinnoimisesta.


KÄYTÖN POHDINTA

Meidän yrityksessämme on YouTube videoita jaettu uuden tuotteen lanseerauksen yhteydessä. Tuota kanavaa voisi laajentaa myös kaikkeen tuote-esittelyyn ja myös asiakaspalautteisiin ja asiakaskertomuksiin. Taitaa olla vain taivas rajana, tässä tapauksessa ei sekään!

Mainontaakin voisi harkita kiinnitettäväksi rakennusalan julkaisujen alussa oleviin mainoksiin.

5 kommenttia:

  1. Kiitos tästä esittelystä Taru! Miten tarkasti yleensä luet eri sovellusten käyttöehtoja? Oletko koskaan yllättynyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää aurinkoista kesähuomenta.

      Tämä kesäkelkkailija tutustuu yleensä aivan liian huonosti eri käyttöehtoihin. Koskee ikävä kyllä vähän kaikkia sopimuksia. Viimeaikaisin outo tapaus oli kun tyttären autovakuutus nousi nelinkertaiseksi, koska peruravahingon vuoksi edellinen auto meni lunastukseen.

      Uusi vakuutussopimus tehty, ja ehdot tuon kohdalta tarkoin luetut.

      Poista
    2. Siis MITÄ! Kiinnostaisi todella tietää, mistä yhtiöstä on kyse, mutta ymmärrän, jos et sitä kerro. Jos auto ei olisi mennyt lunastukseen, mitä vakuutusmaksulle olisi silloin tapahtunut?

      Poista
  2. Edellisessä vakuutussopimuksessa olisi Bonukset alkaneet pikkuhiljaa kasvamaan. Uusi yritys tarjosi heti alkuun perheen keskittämisen vuoksi hyvät perusBonukset lakisääteiselle liikennevakuutukselle ja kaskolle selkeän hyvät ja korkeat Bonukset. Jos missä niin tuossa asiassa kilpailuttaminen on valttia.

    VastaaPoista
  3. Totta: kilpailutus on vain kovin voimia kuluttavaa. Mietin muinaista omaa kohtaamistamme peuran kanssa. Autoon tehtiin valtava remontti. Maksoimme omavastuun, mutta bonuksiin kolarilla ei ollut vaikutusta. Ehkä ajat ovat muuttuneet.

    VastaaPoista